بار مشکلات اقتصادی چین روی دوش فوتبال

به گزارش ورزش کده ، چند سال پس از پروژه‌های اقتصادی استثنایی در فوتبال چین، حالا اوضاع تغییر کرده و مشکلات اقتصادی تاثیر خود را در باشگاه‌داری این کشور شرق آسیایی گذاشته است. سایت اخبار ورزش کده همراه شما ورزشی ها می باشد.

بار مشکلات اقتصادی چین روی دوش فوتبال

به گزارش “ورزش کده”، کمتر از ده سال طول کشید تا سران دولت و ورزش چین دریابند که هزینه‌های گزاف برای جذب بازیکنان و مربیان سرشناس به کشورشان، نمی‌تواند چین را تبدیل به یک قطب فوتبال در قاره آسیا کند و این تیم را به جام جهانی برساند. پس زمانی که آنها از صعود به آخرین جام جهانی 32 تیمی بازماندند، تصمیم گرفتند که شیوه اداره فوتبال را تغییر دهند.

اگرچه این تصمیم پس از ناکامی در رقابت چین با تیمهایی نظیر عمان در مقدماتی جام جهانی اتفاق افتاد اما ریشه آن را باید در تمام روزهایی جستجو کرد که مدیران فوتبال چین پیشرفت موردانتظار را استخدام‌های میلیون دلاری خود نمی‌دیدند. فابیو کاناوارو، مارچلو لیپی و… اگرچه توانستند دو جام لیگ قهرمانان را به فوتبال کشور هدیه کنند اما این دستاوردی نبود که چین در پس دلارهای دولتی انتظارش را می‌کشید.

این پروژه بلندپروازانه با یک انتقال ناگهانی از لندن به شانگهای رقم خورد؛ جایی که دیدیه دروگبا ستاره خط حمله چلسی موردتوجه شانگهای شنهوآ قرار گرفت و با قراردادی که گفته می‌شد ارزش آن حدود 30 میلیون یورو است، قراردادش را با این تیم امضا کرد. حالا جالب است بدانید که شانگهای شنهوآ به دلیل مشکلات مالی پیش آمده، فصل گذشته سوپرلیگ را با جایگاه نهمی به پایان رساند و در ترکیبش تنها دو بازیکن خارجی دارد که دستمزدشان قابل مقایسه با دروگبا نیست.

به هر حال آنچه که رقم خورد باعث شده تا ضوابط جدیدی برای باشگاه‌داری در چین تصویب شود که محدودیت برای جذب بازیکن را بیشتر و کنترل دولت برای نحوه اداره ورزش را شدیدتر می‌کند. آنطور که رسانه‌های چینی خبر دادند حداکثر رقم قرارداد برای بازیکنان خارجی 5 میلیون یوآن (800 هزار دلار) و بازیکنان داخلی 3 میلیون یوآن (500 هزار دلار) خواهد بود.

تصمیم‌گیران ورزش چین اعتقاد دارند که پرداخت دستمزد بیش از حد باعث شده تا بازیکنان خارجی انگیزه لازم برای نمایش فوتبال را نداشته باشند و به سوپرلیگ به چشم یک بنگاه اقتصادی نگاه کنند که قرار است آنها را ثروتمند کنند. بازیکنان داخلی نیز چون پیشنهادات مطلوبی از تیمهای داخلی دارند، چندان به خروج از کشور راغب نیستند و این باعث شده تا از پیشرفت باز بمانند.

از طرف دیگر مدیران باشگاه‌ها باید مالیات خود را سروقت پرداخت کنند و قرار است بر سر پرداخت مالیات، کنترل با جدیت بیشتری انجام شود چرا که در سالهای گذشته، بازیکنان و باشگاه‌ها هرگز مالیات را جدی نمی‌گرفتند. نکته مهم اینکه در سالهای گذشته پول‌های سیاه که مبدا و مقصد آن مشخص نبود، بسیار وارد فوتبال چین شدند و شرایطی را ایجاد کردند که حالا زیر مجموعه «فساد» قرار گرفته است.

فصل جدید فوتبال چین در حالی از 22 آپریل (فروردین) آغاز خواهد شد که دیگر فوتبال این کشور تصویر کهکشانی سالهای گذشته را نخواهد داشت و در مسیر جدیدی قرار گرفته. مسیری که شاید برای طرفداران خارجی چندان جذاب نباشد اما به نظر تنها انتخاب مدیران این کشور برای جلوگیری از ادامه ورشکستگی باشگاه هاست. شاید هم این مسیر منجر به پیشرفتی شود که در فوتبال ملی سالهاست انتظارش را می‌کشند.

حتما ببینید

ترکیب احتمالی تیم ملی در بازی حساس

به گزارش ورزش کده، امیر قلعه‌نویی سعی دارد بهترین و آماده‌ترین نفرات خود را برای …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *